Workshops voor groepen

U wilt met uw vrienden en/of familie eens wat anders doen in Breda of Antwerpen?

Sir-Arthur biedt u verschillende programma's aan waarin u met uw gezelschap kennis kunt maken met taxidermie. Op een prettige en toegankelijke manier presenteert Sir-Arthur een kijkje in de keuken van de taxidermist. In een uitgebreid programma komt alles aan bod van dit bijzondere ambacht. Ook voor kinderen hebben wij een leuk en leerzaam programma. Net zo leuk als een film, en leerzamer dan McDonald's. Hieronder vindt u onze 3 arrangementen. Deze vinden plaats op zondag of woensdag. Wilt u een programma op maat voor uw gezelschap, neem dan contact met ons op.

  1. Show and Tell: Art by Taxidermy 

Het prepareren of opzetten van dieren; een kunstvorm genaamd taxidermie. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier, zodat het geconserveerd blijft. Taxidermie is een samenstelling van de Griekse woorden "taxis" (ordening) en "derma" (huid). Iemand die dit doet noemt men een preparateur ofwel taxidermist. Gedurende een werkpresentatie van 2 tot 2,5 uur bied ik u en uw groep een kijkje in de werkwijze van de taxidermist. Tijdens de presentatie toon ik het uitgebreide proces van het conserveren van vogels, vlinders en insecten.

Het Show and Tell arrangement

Deze demo-workshop is te reserveren voor groepen tot maximaal 12 personen. Bij 12 personen is de totale prijs 17,50 euro per persoon. U krijgt daarbij een programma van ongeveer van 2,5 uur. In de prijs is inbegrepen: koffie met koek bij aanvang en tijdens de pauze wijn of sap naar keuze. De demo-workshop vindt plaats op aanvraag.

  1. Workshop: Art by Entomologie

In de workshop entomologie leert u de basisbeginselen van het prepareren van vlinders en insecten. Gedurende een 2 uur durend programma leert u zelf hoe u een vlinder en een kever prepareert. Van een gedroogd exemplaar tot een prachtig geprepareerd specimen.

Het Entomologie arrangement

Deze workshop is te reserveren voor groepen tot maximaal 8 personen. Bij 8 personen is de totale prijs 89 euro per persoon. U krijgt daarbij een lesprogramma van ongeveer 2 uur waarin u de vaardigheden leert van het opzetten van vlinders. U ontvangt een bewaardoos voor de insecten die u zelf hebt opgezet tijdens de workshop. In de prijs is inbegrepen: koffie met koek bij aanvang en tijdens de pauze wijn of sap naar keuze. De workshop Entomologie vindt plaats op aanvraag.

Wilt u thuis verder met het prepareren van vlinders en insecten? Dat kan met de aanschaf van een starterset (60 euro): prepareernaalden, spanplank, spanstroken, kopspelden, pincet. U kunt deze bij de reservering in de webshop bestellen.

  1. Show and Tell verjaardagsarrangement voor kinderen.

Tijdens deze demo-workshop laat Sir-Arthur aan kinderen zien hoe vlinders en insecten worden opgezet. Op een prettige, toegankelijke maar vooral ook leerzame manier krijgen de kinderen achtergrondinformatie over de fascinerende natuur. De kinderen krijgen na afloop een vlinder of insect (naar keuze) mee naar huis.

Het verjaardagsarrangement

Deze demo-workshop is geschikt voor kinderen vanaf 10 tot 14 jaar. Te reserveren voor groepen tot maximaal 10 personen. Bij 10 personen is de prijs 25 euro per kind. U krijgt daarvoor een programma van een uur. In de prijs is inbegrepen: fris met koek bij aanvang en einde van het programma. Een petrischaaltje met vlinder of insect (naar keuze). Het arrangement vindt plaats op aanvraag.