Workshops voor individuen

Ontmoet een ambacht in hartje Antwerpen.

Sir-Arthur biedt u verschillende programma's aan waarin u kennis kunt maken met taxidermie. Op een prettige en toegankelijke manier presenteert Sir-Arthur een kijkje in de keuken van de taxidermist. In een uitgebreid programma komt alles aan bod van dit bijzondere ambacht. Deze workshop past mooi in elke sightseeing tour in Antwerpen. Hieronder vindt u onze mogelijkheden.

  1. Show and Tell: Art by Taxidermy 

Het prepareren of opzetten van dieren; een kunstvorm genaamd taxidermie. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier, zodat het geconserveerd blijft. Taxidermie is een samenstelling van de Griekse woorden "taxis" (ordening) en "derma" (huid). Iemand die dit doet noemt men een preparateur ofwel taxidermist. Gedurende een werkpresentatie van 2 tot 2,5 uur bied ik u in een groep van maximaal 12 personen een kijkje in de werkwijze van de taxidermist. Tijdens de presentatie toon ik het uitgebreide proces van het conserveren van vogels, vlinders en insecten.

Het Show and Tell arrangement

Deze demo-workshop is individueel te reserveren (maximaal 12 personen, minimale deelname 6 personen). Prijs 25 euro per persoon. U krijgt daarbij een programma van ongeveer 2,5 uur. In de prijs is inbegrepen: koffie bij aanvang en tijdens de pauze wijn of sap naar keuze. De demo-workshop vindt plaats op zondagmiddag vanaf 14.00 uur.

Eerstvolgende demo-workshops

Volzet.

  1. Workshop: Art by Entomologie

In de workshop Entomologie leert u de basisbeginselen van het prepareren van vlinders en insecten. Gedurende een 2 uur durende sessie leert u zelf hoe u een vlinder en een kever prepareert. Van een gedroogd exemplaar tot een prachtig geprepareerd specimen.

Het Entomologie arrangement

Deze workshop is individueel te reserveren (maximaal 7 personen, minimale deelname 4 personen). Prijs 89 euro per persoon. U krijgt daarbij een lesprogramma van ongeveer 2 uur waarin u de vaardigheden leert van het opzetten van vlinders. U ontvangt een bewaardoos voor de insecten die u zelf hebt opgezet tijdens de workshop. In de prijs is inbegrepen: koffie bij aanvang en tijdens de pauze wijn of sap naar keuze.

De workshop vindt plaats op zondagmiddag vanaf 14.00 uur. Wilt u thuis verder met het prepareren van vlinders en insecten? Dat kan met de aanschaf van een starterset (60 euro): prepareernaalden, spanplank, spanstroken, kopspelden, pincet. U kunt deze bij de reservering in de webshop bestellen.

Eerstvolgende workshops Entomologie

Zondag 26 januari 2020, 16 februari, 8 maart en 26 april: 14.00 uur. RESERVEER